Schiebroekstraat 167 167A 2729LW Zoetermeer

 • 7 kamers
 • 163 m²
 • Tussenwoning
 • € 1.435,17
5 personen zijn deze woning aan het bekijken

Omschrijving

Zeer Ruime Kangoeroewoning, Schiebroekstraat 167 en 167A.

Een 2 kamer begane grond, sociale huurwoning voor maximaal 1 persoon op de begane grond, met een 4 kamer vrije sector woning op de overige etages. Dit alles onder één dak!!!

Lees onderstaande tekst goed door voor uitleg over dit concept, voordat u uw interesse toont!!

Een kangoeroewoning is een combinatie van twee (zelfstandige) woningen onder één dak. Het concept van een kangoeroewoning gaat uit van de verbeelding van een mammakangoeroe met zijn kleine jong dat lekker warm en veilig in de buidel zit. Twee – of misschien wel drie – generaties wonen in een kangoeroewoning samen, in hetzelfde huis, maar toch apart. Vanuit ruimtelijk en architectonisch perspectief zitten ze elkaar beslist niet op de lippen. Deze woning leent zich hier perfect voor.

Jongeren met ouderen
Het begrip kangoeroewoning komt voort uit de mantelzorg waarbij een familie, of vrienden, naast degene(n) willen wonen die zorgbehoevend is of zijn. Maar het kan ook het jonge gezin samen met senioren zijn, met oma en/of opa die mogelijk ook een rol vervullen bij de opvang of oppassen op de kleinkinderen en dieren, als babysit, of eventueel boodschappen doen en helpen bij wassen en strijken. Uiteraard gaat het ook om wederkerigheid, dat het gezin bij zorgproblemen inspringt bij hun ouders. En misschien vinden de ouderen, die over ’t algemeen meer tijd dan jongeren hebben, het ook leuk mede de tuin te verzorgen en andere huishoudelijke klusjes te doen.

Een groot voordeel van een kangoeroewoning is dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, langer zelfstandig blijven en minder vereenzamen. Vroeger was het heel gewoon dat men bij elkaar in woonde. In veel landen is dit nog altijd gebruikelijk. Echter, in de laatste decennia is de individuele drang naar vrijheid en onafhankelijkheid toegenomen. Nederlandse eengezinswoningen zijn hiervoor ongeschikt, meestal te klein. Een omslag is nu bespeurbaar, maar dan wel anders. Door een terugtrekkende overheid zal in toenemende mate de maatschappij een groter beroep doen op zorg en solidariteit voor elkaar, vooral omdat zorg onbetaalbaar wordt. Eén van de oplossingen is dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Ze hoeven dan niet vroegtijdig naar een zorgcentrum of rusthuis waar ze meestal geïsoleerd van de eigen, bekende omgeving raken. Een kangoeroewoning kan dan een aantrekkelijke en ook nog eens betaalbare oplossing zijn. De jongere helpt de oudere en omgekeerd. Het bevordert de integratie tussen jong en oud.
gelegen in een rustige buurt vlakbij het Heempark.
Uitstekende ligging ten opzichte van de randstadrail en winkelcentrum Oosterheem.

Begane grond Schiebroekstraat 167 A (sociale woning):
De entree is voorzien van een tuingerichte woonkamer met open keuken (21,5 m2), middels een schuifpui komt u in de besloten tuin gelegen op het zuid/westen. De tuin heeft een stenen berging en een achterom. Eigen badkamer met toilet en wasmachineaansluiting en een slaapkamer.
Huurprijs € 560,17. excl. servicekosten totale huurprijs € 606,43. incl. servicekosten.
Huurtoeslag is mogelijk.
Woning is geschikt voor 1 persoon. Inkomen max. € 22.700 bruto per jaar. En er moet een zorgbehoefte zijn.
In de servicekosten zit een voorschot voor de stookkosten.

Eerste etage Schiebroekstraat 167 (vrije sector woning) :
Huurprijs € 875,00 netto per maand excl. servicekosten.
Servicekosten€ 84,-
In de servicekosten zit een voorschot voor de stookkosten.
Huurtoeslag NIET mogelijk.

Eerste Etage:
Grote lichte woonkamer met open keuken (41,2 m2), met op de overloop een toilet met fonteintje.
Tweede etage :
Via de vaste trap komt u op de tweede etage waar een grote slaapkamer (16,1 m2) is en een badkamer met douche, wastafel en toilet aanwezig zijn. Aan de zuid/west kant heeft u een groot terras. Op de overloop is een kast voorzien van wasmachine/droger aansluiting.
Derde etage :
Via de vaste trap komt u op de derde etage en treft u nog 2 slaapkamers ( 12,5 m2 + 9,7 m2) en een inpandige berging voorzien van de technische installatie.

- Voorzien van dubbel glas
- Bouwjaar 2006
- Woonoppervlakte totaal ca. 130m2

Om in aanmerking te komen voor dit concept, vragen wij voor de bovenwoning (Vrije Sector), een minimaal bruto jaarinkomen van € 45.000,-
Maximaal 5 personen.
Voor de benedenwoning (sociale verhuur) een maximaal bruto jaarinkomen tot € 22.700,-
Max 1 persoon.
Er moet een zorgbehoefte zijn.
Als de zorgnemer moet verhuizen zal de verzorger ook moeten verhuizen.

Let op; getoonde foto's zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Deze woning wordt via verschillende kanalen aangeboden, en direct verhuurd aan de kandidaat die aan de juiste voorwaarden voldoet

De voordelen van huren bij Vestia:
- Wij rekenen geen borg
- Lage administratiekosten van € 100,- (per contract)
- Korte opzegtermijn van 1 maand

Heeft u interesse in een woning van Vestia? Vul onderstaand contactformulier in.
Wij nemen vervolgens contact met u op om uw mogelijkheden en wensen te bespreken.

Kenmerken

 • Netto huurprijs:€ 1.435,17
 • Servicekosten:€ 131,00
 • Bruto huur:€ 1.566,17 per maand
 • Type woning:Tussenwoning
 • Woonoppervlakte:163 m²
 • Inhoud:497 m³
 • Energielabel:A
 • Aantal kamers:7
 • Slaapkamers:5

Contactformulier

Heeft u interesse in deze woning, wilt u de woning bezichtigen of heeft u een vraag? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Wij attenderen u erop dat voor huren in de vrije sector het vereiste inkomen vanaf € 35.000,- bruto per jaar is. De exacte inkomenseis wordt in de woningadvertentie aangegeven.

Zoekprofiel

Als eerste op de hoogte van ons nieuwe aanbod en laatste nieuws? Maak uw eigen zoekprofiel aan en geef uw woonwensen op. Zodra er een nieuwe woning beschikbaar is, ontvangt u deze automatisch per email. U kunt het zoekprofiel altijd instellen en wijzigen.

Zoekprofiel inschrijven

Neem contact op

Vestia
(088) 124 30 00
vrije.sector@vestia.nl
Postbus 29013
3001 GA Rotterdam